17-02-10

Doortje

Doortje

Doris Day Beauty van  Blessewichof

 

*11-06-2001   +16-02-2010

 

Totaal onverwachts hebben we afscheid moeten nemen van Doortje. We dachten dat ze haar grote zus zag aftakelen en sterven en daarom steeds slechter ging eten, maar ze bleek kanker op haar milt te hebben. Binnen 24 uur na constatering is ze overleden tijdens een poging de milt te verwijderen. Met haar hebben we in 9 dagen tijd 2 van ons allerliefste schatten moeten laten gaan, we zijn ontroostbaar.

Doortje was van pups af aan al een echte dame om rekening mee te houden. Ze had haar eigen willetje en liet ook duidelijk weten wat ze wel en niet leuk vond. We noemde haar wel eens het prinsesje op de erwt. Zo vond madam de puppycurcus nog net gaan, maar de gehoorzaamheidscurcus was niets voor een dame die, als rasechte schnauzer, niet deed waar ze het nut niet van inzag.

Ze was voor ons heel lief, maar vanwege haar angst voor kleine kinderen en grote honden, liet ze om die op afstand te houden, haar typisch gillende gekef horen. Hierdoor was ze voor anderen misschien ietwat te aanwezig. Maar voor ons ging ze door het vuur. Ze was ook een fantastische moeder voor haar pups, die heeft ze werkelijk tot het moment dat ze de deur uitvlogen verzorgde tot en met. Als Susanne zich niet goed voelde kwam ze altijd troosten en meerijden op de rolstoel was een favoriete bezigheid, wat een kans om tegelijk je baasje (want Susanne was de door haar verkozen baas) te troosten en verdedigen tegen al die starende mensen! Ze had niet in de gaten dat de meeste mensen juist keken om dat grappige gezicht  van dat dappere dwergje op schoot bij dat meisje.

We denken dat de dood van Saartje van een week geleden haar wil om te strijden heeft afgenomen en ze toch het liefst bij haar bleef. Schnauzersisters for ever.

 

07:38 Gepost door De schnauzerbende in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hoe moet je daar nu op reageren ? Ik weet het niet. 2 Van je dieren die je op zo een korte tijdsspanne moet zien gaan. Ik wens jullie heel veel sterkte. Ik ben in gedachten bij jullie.
Leen

Gepost door: Leen | 17-02-10

Lieve Doortje,

Veel te jong en veels te onverwacht
Wie had dat nu gedacht ?

Wat zouden we graag willen
Dat je nog een keertje zou gillen

Een dwerg is 2 maal zo erg, zijn woorden van je baas
Toch zullen ze je zo vreselijk missen, helaas

Want je was heel levendig en puur
Maar ging voor je baasjes door het vuur

Doe daar de groeten aan allen die wij niet vergeten
Fijn je te hebben gekend, zeker weten !

Yolanda, Mars, Suus en Vincent heel veel sterkte met het verwerken van deze zware klap die jullie is toegebracht.

Carine, Claude, Luna, Flo en Figaro

Gepost door: Carine & Co | 17-02-10

He, wat lees ik nu? :(
Het mag dan meer dan een jaar geleden zijn, toch wens ik jou mijn innige deelneming toe. Hele dikke knuffel.
Isabelle

Gepost door: Isabelle | 17-10-11

De commentaren zijn gesloten.