30-07-08

Vrijwilligerswerk

Zoals sommige, maar mss de meeste niet weten, werk ik op de woensdag als vrijwilligster bij een dagopvang voor geestelijk gehandicapten. Normaal ga ik met ze wandelen, maar gezien mijn gezondheid gaat dat even niet. Wat wel gaat is met ze in de snoezeltuin gaan zitten, komen ze toch nog even buiten. Dus vroeg ik, zou ik Bowie eens meenemen, die vind dat ook wel leuk?! Ja hoor hij was van harte welkom, zowel de klienten als de begeleiding was weg van hem!

Bij deze jongen mocht hij zelfs op schoot zitten

decoration

Deze dame gooit altijd met haar hoofd, Bowie volgde haar gewoon

decoration

En deze jonge dame zag ik voor het eerst van oor tot oor lachen

decoration

Na de lunch wist Bowie wel raad met de troep op de vloer, maar Damelsa bleef maar bij m zitten


decoration

 

Ik vond het zeker voor herhaling vatbaar, degene die er bang voor zijn bleven gewoon op afstand of keken er niet naar, zo anders als bij bange kinderen, die gaan gillen en staren, maar deze mensen niet. En de andere zie je echt op hun manier positief reageren, schitterend gewoon!

14:47 Gepost door De schnauzerbende in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-07-08

Saartje op proeflogeren

Aangezien Saartje net herstelt is van een toch wel flinke rugblessure én ze een daagje ouder is én niet tegen hitte kan én niet van autorijden houd, hebben we de moeilijke beslissing genomen om haar niet mee op vakantie te nemen. Dat was voor ons een zware beslissing want ze gaat al 10 jaar gewoon mee. Ze is tenslotte een deel van de familie. Normaal gaat Bowie tijdelijk terug naar zijn baasje in onze vakantie omdat 3 honden toch wat veel is om op een camping mee aan te komen, dus hebben we bedacht dat ipv Bowie Saartje dit jaar daar heen gaat. Om te kijken of dit wel een goeie keus is is Saar daar een 1,5 dag geweest om uit te proberen hoe dat beviel. Ze hebben daar 2 dwergschnauzers teefjes rondlopen en het moet wel klikken natuurlijk. In het begin vond Saar het maar niets, ze kroop in de kleine bench die daar altijd staat om toch maar weg te komen bij die man die haar normaal ook trimt, stel je voor dat ze weer op de trimtafel moet....

 

saarxy9

saarjk8

Gelukkig hebben ze daar een webshop en zijn dus niet voor één gat te vangen en is er gelijk een grotere bench gehaalt uit het magazijn

saartjemy0

Zo dat ligt toch wel een stuk beter!

Na een uurtje of wat is ze toch maar eens rond gaan snuffelen en bleek ze niet getrimt te worden en vond madam het goed. Morgen is Bowie aan de beurt voor te trimmen, neem ik Saartje weer mee daar naar toe, kan ze weer zien dat het er ook gewoon een lekker huis is waar ze straks 2 weken mag logeren.

12:36 Gepost door De schnauzerbende in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-07-08

Bowie zoek

Stel je voor: je zit lekker achter je computer al de verhalen te lezen van de verschillende blogs. Zoonlief gaat weg en je denkt, zo die geniet nog van deze ene mooie dag. Twee minuten later staat Doortje te blaffen bij het hek, maar komt dan weer binnen. Raar denk je dan, waarom alleen Doortje? Nog 2 tellen later gebeurt het weer, dan ga je toch eens kijken. Tot mijn grote schrik tel ik echt maar 2 schnauzers en geen 3!!! Paniek!!! Ik loop nog steeds niet goed( ben 2 weken geleden geopereert), dus strompel ik het brandpad in en ga op zoek en blijf roepen, manlief is ondertussen daardoor ook geallarmeerd en zoekt mee. Rammelen met voerbak helpt ook niet, nou dan is hij ver weg anders reageert hij wel. Alle tuinen onderzocht maar geen Bo. Dan ga ik maar op de fiets rondrijden zegt manlief, gaat naar de schuur en wat ziet hij, meneer Bowie staat daar in alle rust naar de zak met hoefjes te staren, zo van ik heb ze gevonden, die wil ik!!!!! Zucht..... Meneertje is waarschijnlijk samen met zoonlief de schuur ingegaan en heeft zich op laten sluiten en vond het dus niet intressant die voerbox waar ik mee rammelde, hij had tenslote een stuk of 10 hoefjes waar hij naar stond te staren, dropveter dat hij is!
foto 9

12:23 Gepost door De schnauzerbende in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

06-07-08

Saartje is jarig


Saartje is jarig en word 11 jaar vandaag!

Ze heeft een kluif als kado gekregen en mag straks een prive ommetje gaan maken met de baas. Even zonder die 2 dwergen, wat een verwenning. Jammer genoeg is haar conditie nog niet wat het wezen moet en zit een echte wandeling er niet in, maar we doen wat we kunnen.

Hier een foto van haar nadat ze even van haar botje gesnoept heeft.

decoration

En nog een close-up

decoration

10:26 Gepost door De schnauzerbende in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |